Elefant spårar ur efter att blivit misshandlad | elita

elita

Annons

Elefant spårar ur efter att blivit misshandlad

När jag var i tonåren ville min lillasyster som då var ett litet barn gå på cirkus. Jag totalförbjöd det. Så mycket förstod jag att man inte kan stödja den verksamheten genom att ge de mina biljettpengar.

Jag förklarade för Sabina att djur inte mår bra av att vara cirkusdjur och att de ska få vara i det fria istället. Hon var ungefär fem år då. Hon förstod. Barn är förståndigare än vad vi tror, bara man förklarar på rätt sätt.

Detta var innan Facebook fanns, innan Youtube fanns och innan vi hade all den informationen vi har idag. Det var rent jävla sunt förnuft som fick mig att förstå att detta inte är okej, jag är ju inte helt efterbliven.

Idag – 20 år senare. INGEN kan ha missat den misär som cirkusdjur lever i. Många länder har förbjudet det men här i Sverige är det helt okej att tortera vilda djur under namnet Cirkus.

Jag kan förstå att människor vill tjäna pengar, det kommer alltid finnas idioter som inte har moral och som sätter pengar före allt annat.

Jag kan däremot inte förstå hur föräldrar kan släpa med sina ungar och se skiten? Vill ni lära era barn att detta är ett okej beteende? Sämre föräldrar kan ju knappast finnas. För man kan inte längre skylla det på att man är obildad.

Seriöst… skäms ni inte?

 

Klippet är från i lördags och det här skedde i Danmark. Just nu pågår en folkstorm där efter det inträffade. Jag hoppas att det blir en lagändring nu – både där och här. Det blöder i hela mitt hjärta när jag ser deras frustration, och hur de trots allt ger sig på föremål och inte människor.

Det andra klippet är om hur Elefanter har det på Cirkus. Det är det du stödjer om du köper en biljett.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=QR-8BXw7ZLU[/youtube]

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=Uoz5_kttDVY[/youtube]

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats