Något ni inte visste om mig... | elita

elita

Annons

Något ni inte visste om mig…

Efter åtta års bloggande kan det ju inte vara mycket kvar att skriva om, inte mycket kvar för mig att ge er. Visst är det så. Men att skriva från mig till er kommer aldrig att bli enkelt för mig. Att öppna upp mig för er, som jag inte vet vilka ni är, är fortfarande svårt. Jag går ibland tillbaks i bloggen och blir chockerad över hur öppen jag kan vara. Men det är bara ibland, Vissa stunder. Samtidigt skriver jag utan att ni kanske vet vad jag egentligen menar. Jag önskar att jag var modigare, förstår ni.

Har svårt att öppna mig i det riktiga livet, än svårare för er. Ni därute. Ni som dömmer och bara ser ytan. Ni ser som jag inte vet vilka ni är. Mitt fönster in, men inte ut.

Jag vill så gärna skriva en bok om mitt liv, där kanske jag vågar vara mer sårbar. Visa mig, på riktigt. Borde jag?

Ni som följt mig länge vet att jag avgudar fotokonst. Visste ni att jag ibland, då jag precis som så många andra nätter gett upp att sova, ägnar hela nätter åt att studera fotokonst. Det är en av mina största passioner. Konst för mig är lika självklart, och kanske livsviktigt, som luften jag andas. Det är där jag finner ro, det är där jag känner mig trygg.

Nätter som varit svåra i mitt liv har jag funnit tröst i att betrakta det fotografen en gång såg. Söka efter det vackra i det fula. Få det fula att bli vackert. Jag föredrar mörk konst, gjort sedan jag var barn. Har dragits till det, alltid. Ibland är det som om.. desto mörkare konst, desto lugnare blir jag.

Här nedan en fotograf vars bilder jag ofta återkommer till. En stor inspiration. Bilden på Leo, och även den på Joaquin Phoenix har ni exempelvis sett i bloggen många, många gånger genom åren.

Jag gör ju så, jag bygger som pussel runt mig, bygger upp en värld av det som jag tittat på så mycket att jag kan varje liten skugga utan och innan. Sett det så mycket att jag gjort det till mitt egna. Njuter av det till fullo.

Helmut Newton.

1helmut-newton-22

19.HELMUT-NEWTON-

Helmut_Newton-12-pussylesqueer

tumblr_n3gvv1csRS1txx8zgo1_1280

helmut-newton-annenberg-03b

939754_original

helmut_newton_1

helmut-newton-tied_550

2012032133752Helmut-Newton

Helmut-Newton-portraits-celebrity-18

dicaprio-portrait-by-helmut-newton

Helmut-Newton-7

helmut-newton_3

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Patrik Lundberg

  Hej Elita!
  Gillar din blogg…så keep up the good work 🙂
  Hoppas du haft en fin påsk!
  MVH Patrik.
  (Är det bara jag som kommenterar på din blogg? )

Annons
stats