Hatet mot kvinnor. Av kvinnor. | elita

elita

Annons

Hatet mot kvinnor. Av kvinnor.

Idag såg jag en artikel bli delad på Facebook. Den handlar om kända kvinnor som blivit fotade och retuschade, samt blivit plåtade av paparazziz. Alltså utan Photoshop. Budskapet säger ”Se hur dessa kvinnor ser ut egentligen, alla är riktiga kvinnor”. Men det budskappet egentligen säger är ”titta här alla ni med dålig självbild, på dessa kvinnors fel” Som om det vore fel att få celluliter efter att man exempelvis fått barn? Ingen är väl i tävlingsform jämt? Dessa artiklar är populära av den enda orsaken att kvinnor med dålig självkänsla ska må lite bättre. ”Gud vilken tur, egentligen är ju alla otränade och fula, det är bara smink och photoshop alltihop. Då kan jag sitta här i soffan och klaga på andra och äta chips i fortsättningen med”.

För det första.

Jag är så jävla trött på att kvinnor hela tiden ska klanka ner på andra kvinnor. SLUTA HATA VARANDRA! En riktig kvinna har kurvor, en riktig kvinna är smal…HÅLL KÄFT! En riktig kvinna har ett kvinnligt kön. PUNKT.

Alla är inte födda med en kurvig kropp, en del kämpar hela sina liv för att gå upp i vikt. Jag fick höra under hela min uppväxt att ”guuud vad du är smal, vad är det för fel på dig”? Det är okej att klanka ner på någon som är smal. Varför? Jag drack grädde för att gå upp i vikt som tonåring, för att andra människor (kvinnor) fick mig att må dåligt med deras kommentarer. Nu är jag gammal nog att förstå att det var för de själva mådde dåligt. Men som ung tjej är det svårt att tyda.

Tjejer som lägger ut massa bilder med texten ”riktiga kvinnor har kurvor” mår ju bara själva fruktansvärt dåligt och har låg självkänsla. Ungefär som om centimetermåttet på våra rumpor och lår bestämmer hur kvinnliga vi är? SERIÖST? Riktigt bra människosyn!

Har ni någonsin hört en kille som säger: åå en riktigt man är en sådan som ser ut så och så? Nej precis. För män har inget behov att vara elaka mot varandra, de mäter sin fysik med sig själva och inte med varandra.

En del är korta, tjocka, tränade, otränade, kurviga, raka…. det finns vackra människor av alla kategorier. Tycker jag. Men sedan behöver inte alla tycka som jag , eller vara som jag. Det är okej. Alla kan inte älska allas utseende..och det är liksom helt okej. Så länge man själv trivs, och gör man inte det så gör något åt det..men sluta klaga på andra kvinnors kroppar. Andra kvinnors kroppar är inte er jävla buisness.

När en hater skriver ”guuud vad du e ful” i hopp om att göra mig ledsen…Alltså det är helt okej för mig om folk tycker det. Så länge jag gillar mig själv och den jag är. Vad jag står för. Ungefär som om jag skulle bli upprörd över att en enda person/kommentar inte tyckte jag var attraktiv? Men alltså förstår ni hur skevt det är? Det är ju tråkigt för den att behöva slösa sin tid på att behöva läsa en blogg av en ful person man inte gillar. Det är ju synd om den som väljer att ha den negativiteten i sitt liv.

SJälvklart tycker jag att att alla som har möjlighet borde träna, för deras egen skull. Men vill man inte det så är det helt fine. Jag har valt att träna för jag mår bra av det, jag har valt att dela med mig av mina fysiska resultat i bloggen för jag vill inspirera andra att må lika bra.

Sedan ska jag ta upp den andra saken.

Jag är hemskt ledsen att behöva säga det här, men vissa kvinnor ser EXAKT ut så som de gör på dessa retuchade bilder, eller ännu bättre på riktigt. Gå ut en sommardag på Stureplan så förstår ni vad jag menar. De är så smala, vältränade och har inte en enda cellulit. Vet ni hur många gånger i mitt liv jag varít på en båt, en plåtning eller ett poolparty då alla kvinnor som varit med sett så perfekta ut att man tror man drömmer? Har ni exempelvis sett Dani Karlsson IRL så förstår ni vad jag menar. Jag arbetar med kroppar varje dag, jag ser kvinnor i femtioårsåldern som inte har en enda ”skavank” därför att de lever sunt. Och vet ni vad?

DE ÄR OCKSÅ RIKTIGA KVINNOR.

 

Alicia Keys

alicia-keys-1

alicia-keys-2

Cameron Diaz

cameron-diaz1

cameron-diaz2

 

Kelly Brook

kelly-brook-1

kelly-brooke-2

 

Kesha

kesha-1

kesha-2

Misha Barton

misha-barotn-1

 

misha-barton-2

 

Nicky Hilton

nicky1

nicky-2

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Anon

  När du säger ”En riktig kvinna har ett kvinnligt kön. PUNKT.” så utesluter du direkt alla ej-cis, non-binary, transgender, transsexuella. Jag förstår att det kanske inte är ett av dina aktuella intresseämnen i livet, men försök välja dina ord lite visare nästa gång. Du menade givetvis inget illa, det vet jag, men det gör väldigt ont i hjärtat för en trans*person att bli utesluten från kategorin hen identifierar sig med. Kanske ”En riktig kvinna är en person som indentifierar sig som kvinna. PUNKT.” hade varit bättre så att du inte utesluter våra underbara trans* sisters där ute! 🙂 

  1. elitamini

   Hej! Fan förlåt. Jag respekterar verkligen transsexuella, och förstår vilken utmaning de har. När jag skriver utgår jag från mig själv… det var inte min mening att såra någon då detta är en fråga som jag anser viktig. Ha en fin dag.

 2. IT

  Bra tankar. Jag undrar bara vaför ni kvinnor inbillar er att killar skulle vara bättre?? Vi män defineras inte av utseende på samma sätt som kvinnor. Så jämförelsen är utseende/makt/framgång. Så jämförelsen blir väldigt vacker kvinna o väldigt framgångsrik man. Tror avensjukan och beteende är sämre hos män. Det är inte biceps som alla kan få som skapar idiotiska beteenden. Det är när attribut som väldigt vacker eller väldigt rik hamnar hos en person. När missgynad omvärld ser något de inte kan uppnå spårar det oavsett killar eller tjejer.

 3. Madelene

  Väl skrivet! Tror dock att den här hetsen och pressen på att prestera/se bra ut även finns hos män, fast man inte pratar högt om det …

 4. sabina

  Mycket bra skrivet! Jag håller helt med! Dessutom kan man säkerligen som megakändis vara mer eller mindre tränad i perioder, precis som jag – en helt vanlig dödlig, så det kan vara lite orättvist att jämföra en människa på sin turne och på sin mammaledighet/semester. 
  Och egentligen finns det inget att argumentera för. Det är löjligt.
  Och skulle modellbilderna innehålla celluliter och fettveck skulle folk spy galla på det med. Kurvig eller slank, alla kan ha ”defekter”.
  Shame on all of you haters.
  Puss elita, du är bäst!

 5. Mimmi

  Det är därför jag älskar att läsa din blogg, grymt skrivet! Du blandar det vardagliga med sånna här viktiga saker. Jag skulle bara önska att det var en större variation av vad som visas upp för just nu ser faktiskt dom flesta kvinnor på bild rätt lika ut och även om några ser ut så så gör ju inte dom flesta det. Sen kan jag tycka att det är snyggt att se på en fin bild också utan att reflektera så mycket över det. Det bästa är att inse att alla ser olika ut och göra det bästa av det man har. Jag är tacksam över att jag är frisk! Långt det blev men krya på dig och drick massa vatten!

 6. EllenF

  Det var precis det jag ville få fram i ett av mina senaste inlägg . Fast jag använde bara bilder och du har skrivit precis det jag tänkte på ett riktigt grymt sätt! <3

 7. Frida

  Asså fyfan vad du satte huvudet på spiken! Har som du blivit klankad ner på hela min uppväxt för att jag var för smal o hade inga kurvor osv.. Kunde inte göra någonting åt det. Tjocka (ursäkta uttrycket) personer kan klanka ner på smala men vi smala får absolut inte klanka ner på en tjock människa för den personen blir sårad. Vafan är det med kvinnors syn mot kvinnor?? Mind your own damn buissness!! Åh vad detta inlägget gjorde min dag! Du är så jävla grym

  1. elitamini

   Aa fast vissa kämpar å gå ner i vikt… alla har olika lätt att göra ngt åt det… tack för att du gillade och kommenterade!

Annons
stats