Varför använder jag päls? | elita

elita

Annons

Varför använder jag päls?

Skärmavbild 2014-03-11 kl. 13.56.34

 

Hej!

Tack för att du tagit dig tid att ställa den här frågan.

Jag blir lite ställd mot väggen här och tycker att den här frågan är väldigt obekväm. Jag äger ett par pälsar som jag köpt för många år sedan och speciellt jackor med pälskrage. Inget jag är stolt över.

Just de vinterjackor som jag gillar har dessvärre pälskrage, men jag vet att det inte är någon ursäkt. Jag har valt att inte köpa pälsjacka eller pälskappa under senare år även om jag tycker det är sjukt snyggt. I London fanns det så otroligt många, snygga och det kliade i mina fingrar att köpa mig en. Men jag kunde inte. Dels för att jag inte kan stå för det och dels för att vet att jag har en del unga följare och inte vill stå bakom det.

Jag har tidigare tyckt att det är okej med antik päls, alltså vintage, men bär inte det heller längre.

Jag tycker inte det är fel med jakt och att pälsen exempelvis då används.

För mig handlar det mycket om hur djuret har levt och hur det sedan får dö. Djurfrågor står mig varmt om hjärtat men jag äter kött även om mycket i köttindustrin måste ändras!

Jag har valt att fokusera på vissa djurfrågor då jag inte tror att man kan förändra allt på en gång. Exempelvis delfinslakten i Japan där djuren mördas på ett brutalt vis.

Men jag är splittrad i den här frågan, jag använder ju som sagt pälskrage vilket är lika fel. Jag vet att det är fel av mig men den senaste vinterjackan jag köpte fanns inte utan. Det kommer dock inte att hända igen.

Ni kommer inte få se mig i en gigantisk pälskappa och jag anser att stora celebriteter som bär det inte har något hjärta. Så stora förebilder borde verkligen veta bättre.

Hoppas du fick svar på din fråga.

Kram Elita.

furfarmingrabbitstillaliveafterbeingskinned

article-0-1A5D6C2D00000578-777_634x789

 

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Malena

    Ja, visst får vi alla “välja våra strider” och vad som känns oss mest kärt. Men jag tror faktiskt att du skulle sluta använda det helt om du kanske kände till mer kring hur industrin verkligen ser ut? Jag skulle t.ex. inte tycka det vore så fel om det skett under jakt, som du säger, och djuren dött under ett humant sätt. Men så är ju inte fallet och även hundar och katter är ENORMT vanligt att de hittas i päls och går under andra namn. Jag kunde namnen förut och hade en lista på dem som jag fått från PETA, men minns tyvärr inte. Sedan tar en vanligt jacka (inte ens kappa) cirka 80 djur, som med ganska stor sannolikhet fortfarande varit vid liv när pälsen skurits av. Jag gjorde en gång i tiden ett projektarbete om detta och att sätta mig så djupt in i ämnet förändrade min syn och öppnade mina ögon för alltid.. Efter det tyckte jag plötsligt inte alls att det var snyggt och fick nästan ont i skinnet (och hjärtat såklart) av att se päls och klarade inte av att känna på en.  
    Men som du säger man får välja sina s.k. “hjärtefrågor” och ingen kan göra allt men alla kan göra NÅGOT. Så det har sina fina sidor att vi alla har våra olika frågor som ligger oss närma hjärtat, som vi engagerar oss i. För hur hade det annars sett ut? <3 

    1. elitamini

      Utseendemässigt är det två helt skilda saker. Jag har även fakepälsar men det är som sagt en helt annan sak. Att hitta en riktigt varm och rejäl vinterjacka med fakekrage finns ju inte. Då får man vara utan helt istället, vilket kommer att hända vid nästa inköp. Som sagt, är ingen extremist, men jag försöker.

Annons
stats