Min grymma vegetariska gryta | elita

elita

Annons

Min grymma vegetariska gryta

Har ägnat min kväll till att stå med nosen i grytor och kastruller. Lagade vegetarisk gryta.

Jag har bestämt mig för att inte äta lika mycket kött som jag gör idag. Jag har i hela mitt liv ätit kött minst en gång om dagen. Har exempelvis ätit Serrano som protein vid mddagen minst två- gånger i veckan i över tio år. ÄLSKAR ju det!

Men kroppen mår inte bra av för mycket kött och absolut inte miljön. Så nu är det ändring på det. Det känns fortfarande lite konstigt att handla mat och inte köpa min serrano, pata negra och ungerska picksalami men det blir en sak som överraskat mig är att det blir betydligt billigare.

Ikväll lagade jag vegansk gryta och det blev faktiskt fem stycken matlådor också. Känns otroligt bra med näringsrik mat till lunch, måste ju ha det när jag tränar så hårt.

Det här är min grymma gryta:

Purjolök

Lök

Vitlök

krossade tomater

paprika

sojabönor

kidneybönor

morötter

broccoli

grönsaksbuljong

ris

cremefresich

citron

salt, peppar, paprikapulver

 

Jag hackar purjon, löken och vitlöken och bryner det i smör tills det får en fin färg. Sedan häller jag i de krossade tomaterna och grönsaksbuljong. Hackar upp grönsakerna, slänger i bönorna och låter det puttra på spisen ett tag så alla smaker blandas ordentligt. Krydda efter smak.

Koka ris (om du inte vet hur man gör det..GOOGLE IT GOD DAMN IT).

Servera i djup skål, först riset och sedan grytan. Skit i riset om du inte vill ha kolhydrater till middag, men jag tränar imorgon bitti så jag måste ju ha mycket. Lägg i en klick creme fraiche och pressa över färsk citron.

MJAU!

20140306_194740

 

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Anna

    Jättebra att äta mer vegetariskt! Jag försöker också, inte lätt alltid för man har ju sina vanor.. Men vi behöver verkligen inte äta så mycket kött som vi gör idag. Vet att du bryr dig om djur också, och tänker man på djuren i köttindustrin så är ju det ytterligare ett starkt argument att skära ner på sitt köttintag. Protein finns i annat än kött!

Annons
stats