Paradise Hotel Finalen | elita

elita

Annons

Paradise Hotel Finalen

Och så blev Aina lurad av Jeppe. Och ingen är förvånad.

Samtidigt. Det är något fint med den naiviteten. Så ung och fortfarande tror hon att världen är god. Vi har alla varit så godtrogna någon gång, även om vissa tvingats lära sig fortare än andra.

Jag vill tro att jag är långt från Ainas blåögdhet, gammal räv som jag är. Men även jag får fortfarande mina smällar, även om det inte händer lika ofta som när jag var yngre.

99% av alla människor är idioter sa alltid min mentor till mig när jag var tjugo och han trettio. Jag tyckte han lät cynisk och skakade bara fnissande på huvudet. Detta var innan jag fått se hur slughet, avund, pengabegär och svartsjuka verkligen ser ut. Idag förstår jag att han överdrev men jag har tyvärr även en annan förståelse för vad han faktiskt menade.

Sedan är det nog också så att har man varit halvoffentlig så har man sett folks absolut fulaste sidor. Häromdagen när jag satt på middag med mina närmsta vänner och vi fått i oss lite vin läste jag upp kommentarer jag får i min blogg. Jag har ju en tjej som stalkat mig i flera år och när de hör hennes verbala ilska fattar de inte hur jag orkar. Det får mig att inse hur hård man tvingats bli. Att man faktiskt lärt sig hantera skiten, skaka av sig det som ingenting. Och det är när jag ser mina vänners reaktioner som jag inser hur sjukt det egentligen är. Jag gapskrattade medan då blev väldigt allvarliga.

Och vi talar inte en eller två sjuka själar därute. Det är betydligt fler än man kan tro. Vem har inte fått kniven i ryggen av en vän man trodde det allra bästa om?

Paradise Hotel älskar jag dels för att det är klippt så inihelvete roligt, det är verkligen min humor. Hade älskat att jobba som redigerare för ett sådant program eftersom jag vet att jag hade varit bra på det. Den humorn faller sig naturligt för mig, tror det är ADHDn.

Men jag älskar även att se hur deltagarna bedrar varandra, själva spelet. För det är exakt så det faktiskt går till i verkligheten, i alla samhällsklasser, i alla kulturer. Även om detta naturligtvis är i koncentrerad form. Spelet människor emellan fascinerar mig. Ni känner väl igen karaktärerna? Den med dåligt ölsinne, den som försöker vara lustig för att behaga andra, den som ligger med dina ex, den som är genomsnäll, den som kränker? Uppfostran och miljö som fostrat oss så pass olika att en värld utan konflikter vore otänkbar.

Vid finalen igår hade vi samlats några vänner med öl, vin och popcorn. När vinjetten och signaturmelodin spelades upp för sista gången under denna säsong som vi alla följt slaviskt i månader satt vi med stora ögon framför spektaklet.

Jag fick sannerligen förklara mig när jag sa att jag faktiskt tyckte synd om Jeppe.

För en sak med att ha erfarenhet från falska människor, man ser tillslut ett mönster. De som kan lura sina vänner och sina älskade, få dem att tro att de är någon helt annan. de som går över lik för att nå sina mål, De som backstabbar sina närmaste utan att blinka, sol och vårar, inte visar minsta sympati. De människorna är inte heller förmögna att älska villkorslöst, de kan inte fullkomligt uppslukas av känslan att älska någon annan mer än sig själv. Ingen kan heller på riktigt älska sig själv då man nått sina mål genom att ha utnyttjat andras förtroenden. Vassa armbågar är en sak, att vässa dem så hårt att ens nära blöder…det är en annan. Människor jag träffat genom livet som har dessa psykopatbeteenden är också de som är allra olyckligast, även om de är väldigt noga med att aldrig visa det utåt. Det är egentligen väldigt ledsamt och tragiskt.

Jeppe är en av de mest destruktiva människor jag sett i realitytv, vad har han egentligen varit med om?

Därför. Torka tårarna Aina. Jag anser henne vara den sanna vinnaren av årets Paradise Hotel. Hennes naivitet,tro och hopp på en annan människa som redan visat sig vara falsk, är en skatt som inte kan mätas i pengar.

Det är ovärderligt. 

ii

 

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Maria

  Emma: Självklart är det så,  jag känner ju inte Ania i verkligheten eller vet allt som har hänt där på Paradise Hotel, men baserat på det vi får se i programmen verkar hon inte som den vassaste kniven i lådan. En annan sak som jag också stör mig på är att hon säger att hon under hela spelet varit ärlig och schysst etc etc, men innan Jeppe valde par att splittra så pratade ju både Anja och Ania en massa skit om Jeppe, och spydde galla över hur mycket de hatade honom, sen när han valde Ania så, så började hon direkta smöra för honom, och säga att hon alltid litat på honom, gillat honom etc. Jag säger inte henne handlingar är fel men jag skulle nog inte kalla henne för att vara ärlig och alltid köra rakt. 
  Malin: Jag håller helt med, jag förstår inte folk som blir upprörda. Ja men det är klart att han var ett asshole, det framgår rätt tydligt. Men det är ett spel, den som är med i leken får leken tåla. En annan sak som jag tycker är rätt kul är att många av deltagarna tror att deras överlevnad i spelet beror på hur de “spelat”, men det är ju i princip produktionen som bestämmer vilka som ska få stanna kvar i programmet beroende på deras underhållningsvärde. I slutändan spelar det ju inte så stor roll hur de har spelar eller röstat ut varandra, har deltagaren ett undershållningsvärde  och kan skapa intriger så kommer produktionen att sätta tillbaka deltagaren igen (Joppe, AK, Samir,Paow etc).

 2. malin

  Fast Ph är  ett program som bygger på falskhet,”kärlek och intriger. Alla som signar upp sig vet ju vad de ger sig in på. Tycker att det är konstigt att döma någon så hårt som man bara har sett på tv och i ett sånt sammanhang som just Ph. På ett sätt tycker jag att Jeppe var en av de ärligaste där inne. Alla visste att han bara körde sitt race och var där för att spela spelet vilket han sa flera gånger. Vad gör Aina till en sån bättre person egentligen? Hon låg med, enligt henne, sin bästis “kille” där inne och högg Niklas i ryggen medan hon spelade “jag är så snäll kortet” Hon var ju också falsk, precis som alla andra. 

 3. Emma

  Haha, vad jäkla många “så” det blev, jag låter väldigt stöddig tycker jag vilket INTE var min mening 😉 

 4. Emma

  Maria: Vi har ju fått se en klippt version av tiden dom varit där. För oss är det säkert lätt att säga att han varit så falsk och att en annan minsann inte hade varit så “korkad” som du beskriver Anja som, då vi sett det han gjort. Skillnaden är ju att Anja varit där under lång tid, och trots att hon självklart sett vad han är kapabel till att göra så har hon kanske bara sett hälften av det vi sett Jeppe göra. Så, trots hans falskhet genom hela programmet (vi har ju blivit “pepprade” med hans dåliga beteende på kort tid, självklart tycker VI TITTARE det är korkat att lita på honom) så kan tiden däremellan (som inte visades på tv) gått åt till att.. ja, inte vet jag, kanske manipulera många deltagare till att han är en schysst person o.s.v.. Varav förklaringen till varför Anja ändå trodde på honom i slutet. OCH varför Paow stod med och upp för honom så många ggr. Så, jag tycker det är lite löjligt att skriva att hon är blåst, det är så mycket mer tid dom spenderat där inne som vi inte sett. 

 5. VP

  De som kan lura sina vänner och sina älskade, få dem att tro att de är någon helt annan. de som går över lik för att nå sina mål, De som backstabbar sina närmaste utan att blinka, sol och vårar, inte visar minsta sympati.”
   
  Jag sympatiserar inte med Jeppe och hans beteende. Saken är ju dock att Jeppe alltid såg PH som ett SPEL. Inte som en semester där han skulle få nya vänner och älskade. Detta sade han ju faktiskt upprepade gånger? Så dina resonemang faller ju lite då Jeppe aldrig såg dessa människor som några vänner eller älskade. Klart han då kunde gå över “lik” för att vinna allt ihop.
  Allt beror ju på hur man ser PH. Som det spel det faktiskt är eller som en stund i livet där man ska skapa nya relationer för resten av livet.
   
   

 6. Roger

  Alltså på riktigt Elita.
  Hennes naivitet,tro och hopp på en annan människa som redan visat sig vara falsk, är en skatt som inte kan mätas i pengar.” 
  Tår i ögat, check. Underbart fint skrivet

 7. Maria

  Ingen av mina vänner ser på Paradise Hotel, så jag har ingen direkt att disskutera programmet med =)
  Känner att jag måste bara skriva att det är en stor skillnad på att vara naiv och blåögd och helt enkelt att vara blåst. Jeppe har med sina handlingar under hela programmet, visat att han är falsk och skulle göra vad som helst för att vinna. Att han kör ut Paoulina som han har spelat med under hela serien, och sen skrattar och snackar skit om det inför de andra deltagarna visar ju ännu en gång att han inte har den starkaste moralen och går att lita på. Ania och Jeppe har väl knappast varit goda vänner under serien, varför skulle han vara schysst mot henne, när han inte har visat någon sympati för någon annan av de andra deltagarna under spelets gång, och att han dessutom gång på gång säger att han är där för att spela.
  Att kalla Anja för godtrogen, tycker jag inte är rätt ord, jag skulle snarare kalla henne korkad. 

 8. hej

  Har aldrig varit med om att någon också på märke till klippningen. Tyckte den var sååååååå sämst. Han som klippte den var så dålig. Alla saker förutsåg man, även att Jeppe skulle vinna..

Annons
stats