Varför män hatar Zlatan. | elita

elita

Annons

Varför män hatar Zlatan.

Innan jag ens hinner nås av själva reklamfilmen, nås jag av en hel massa kritik på sociala medier. Jag talar om Volvos reklamfilm med Zlatan.

Det var en vecka sedan den kom och genast blev folk helt rabiata.

-Jag fattar inte vad det är som är så speciellt?

-Herreguuud så dåååligt!

Jag var genast tvungen att gå in och se vad det var som var så upprörande med filmen. Två minuter senare har jag rysningar i kroppen. Först log jag lite åt den otroligt breda skånskan, men sedan förstod jag precis varför män är så provocerade.

Zlatan, en av vår tids enda svenska hjältar tränar sin kropp, halvnäck, i shysst ljussatt miljö. Han visar upp ett klassiskt mansideal som får de flesta kvinnor att tänka de mest intima tankar. Det är exakt det där vi drömmer om. En alfahane. Nej, givetvis inte ALLA. Men jävligt många.

Hans perfekta, vältränade, gaddade kropp i en svensk urskog. Jägaren, men samtidigt mannen som tar hand om familjen. Den man vi trånar och längtar efter då alla andra blivit något mellan kvinna och man. En manlighet som gått förlorad i vandringarna mellan tvn och kylskåpet.

Jag förstår att alla män därute som aldrig någonsin kommer att kunna leva upp till det idealet måste tracka ner på filmen. Jag förstår att alla män inte ens VILL vara i närheten av detta ideal, och det är helt okej. Men varför denna upprördhet? Jag tycker att det är underligt att han är den enda mannen som jag ofta hör andra män tala illa om. Hörde en diskussion där två personen klagade över att de andra spelarna var rädda för honom och därför presterade sämre. Ungefär som om det vore Zlatans fel att övriga svenska fotbollsspelare SUGER? Tillåt mig att gapskratta.

Zlatan står för styrka men även för total frihet att säga vad han vill.  En förortsunge som lyckats. Och inte bara lyckats, utan lyckats bättre an alla andra. Hans fuckyouattityd är mer än uppriskande i mellanmjölkssverige där ingen jävel vågar stå ut och än mindre säga vad man tycker. Där jantelagen är den enda sanna lagen. DU SKA INTE TRO ATT DU ÄR BÄTTRE ÄN NÅGON ANNAN.

Sedan är det en sak till som provocerar.

Zlatan ibrahimovic gör Sveriges nationalsång till sin. Och den jäveln är inte svensk någonstans, tror fan att alla hensvenska smårasistiska män ser rött.

Mina rysningar går dock mer till Volvo än Zlatan, faktiskt. Vi talar om perfekt utförd marknadsföring, planerad in i minsta detalj. Detta är precis vad reklam handlar om, att fånga samtiden, väcka debatt och skapa en känsla kring varumärket. Jag blev hänförd av Volvo redan då de gjorde Twilightfilmerna till sina egna reklampelare. Ingen kan väl glömma scenerna där Edward Cullen räddar Bella med hjälp av -Ja, precis. En Volvo.

I Nästa twillightfilm ser vi huvudrollsinnehavaren, vår alfahane Edward för första gången när han i tio sekunders slowmotion går rakt mot kameran med årtiondets fuckmeblick. I bakgrunden, som av en slump, står en skinande ny Volvo.

Kvinnorna vill bli älskade av denna sekund och männen sprängs av avundsjuka.

Inget retar upp män så mycket som alfahanar.

Stor applåd till Volvo, varenda ord som någon uttryckt om denna reklamfilm är ett bevis på att de lyckats.

 

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Lucky13

  *Snark*
  Va? Oj! Jo, jag blir jätteprovocerad av denne ådrige alfahanne och vrider mig i soffan av komplex.
  Du förstår verkligen hur vi män funkar, Elita!  : )

 2. Jimbo

  Jag skulle vilja vända på detta och fråga vad är det som är så speciellt med reklamen? Hur många som helst hyllar den och jag kan inte se det speciella i den och nej, jag är inte smånasse eller mellanmjölksvensk, jag gillar när folk lyckas! Volvo har dock gjort ett smart drag här och insett Zlatans ikonstatus och dragit nytta av den i reklamen. Vad är det för fel egentligen på att vara mellanmjölk och stiga upp kl 7 varje morgon för att gå till sitt jobb och inte sticka ut? Trivs man med det livet så är det fine, så länge man inte hackar ner på andra så ser jag inget fel med det. Tänk er för innan ni säger typisk svensk att hacka ner på andra, det händer i alla länder över hela världen så tror knappt att det är typiskt svenskt.
  Titta på melodifestivalen idag och jag blev riktigt varm i hjärtat av att se en sådan grupp som Panetoz. Svarta och vita brödrar, det mina vänner är ledstjärnan, alla ska kunna umgås oavsett ras, färg eller religion!

 3. Edo

  Små fnissade genom hela innlägget 🙂 Men måste tillägga att dom som inte kan ge Ibracadabra kred för hans icke svenska pesonlighet borde tänka till. Grabben har gjort och göra fantastiska saker på och utanför planen, att han tar plats tycker jag bara visar på styrka och självständighet som vi Sverigebor måste bli bättre på och inte vara så jäv… mesiga. Stå för vad vi tycker och inte va så rädda att säga det högt. Han är ett levande bevis till alla osäkra killar att utseendet (facet) inte är allt utan attityd och att våga betyder mer, sen att han är vältänad kanske inte är ett minus direkt.  
  Att Sverige Demokraterna fansen sedan har en åsikt om Ibracadabra kan vi helt skita i då deras åsikter ändå inte är värda vatten.
   

 4. mm

  Ibracadabra rätt sagt det är mest små Nazzar som hatar han .
  Och för att han en av de största någonsin i Svensk Fotboll histoia.
  Men njaa tror det är mer som gillar Ibra änn hatar han nu faktis back in the days då hade han inte mycke support från svenska folket.
  Som utlänning Är det svårt att bli accepterad till ett svensk sammhälle så är det kommer alltid vara tills vi får en Mer mixxad Regering.som sagt vi har en Invandrare i Regeringen å hon är emot svartingar

 5. Lollo

  Satt med ett brett leende under hela tiden jag läste detta inlägg. Detta är det bästa du någonsin skrivit Elita! Bravo! Håller fullständigt med dig !! Zlatan är en fantastisk man som lyckats! Män borde glädjas och se honom som en förebild istället 😉

Annons
stats