Gör din röst hörd på torsdag! | elita

elita

Annons

Gör din röst hörd på torsdag!

Efter att precis sett The Cove och massor av klipp på nätet om fiskebyn Taiji i Japan känner jag mig helt rådlös. Vet inte vad jag ska göra för att kunna hjälpa.

Mitt hjärta är brustet och jag undrar hur vi människor egentligen fungerar. Jag har tänkt den tanken många gånger förut, vad händer i en människas psyke när helt fruktansvärda handlingar begås? Hur kan man leva med sig själv? Hur tänker man i samma sekund som man borrar ner ett vasst järnrör i huvudet på en delfin som tittar rakt på en. Är det en maktkänsla? Jag förstår inte. Jag mår bara illa och scener ur filmen och klipp jag sett idag har satt sig i mitt huvud för alltid. Men jag är glad att jag vågade se den och jag hoppas verkligen att ni som inte gjort det också gör det. Åtminstone kortfilmen jag lade upp längst ner i inlägget.

Min oförståelse inför de här människorna blandas med hat. Och jag skäms över mänskligheten och vad vi gör mot de som inte kan försvara sig, som inte kan tala för sig.

Jag kommer att göra det lilla jag kan, och det är att skriva om detta och upplysa ännu fler, men även vara med på demonstrationen på torsdag.Om ni skriver om detta får ni mer än gärna skicka länkar till mig!

Och en sak till. Jag kommer aldrig någonsin gå på ett delfinarium igen. Det är det absolut minsta jag kan göra.

tumblr_msotfaiJEy1rutp1jo1_1280

FACEBOOKGRUPP: Demonstration mot japans delfinslakt

Japan är det land i världen som dödar flest delfiner och valar. Delfinjakten har under de senaste åren fått internationell uppmärksamhet genom filmen “The Cove” där den före detta delfintränaren Ric O´Barry leder kampen för att exponera kopplingen till delfinarier och stoppa delfinslakten.
Det engelska begreppet för företeelsen, som innebär att delfinerna luras in i en grund vik där de sedan enkelt kan dödas, är Dolphin drive hunting. Efter att delfinerna fångats in i den lilla viken väljer delfinarier ut de delfiner som de vill köpa och resten slaktas brutalt och vattnet i i viken färgas röd av allt blod.

Djurrättsalliansen anordnar en demonstration torsdagen 23 januari, Kl 11.00-12.00, för att protestera mot Japans delfinslakt.

Gör gärna egna skyltar och ta med och bjud in vänner, släkt och andra djurvänner så vi blir riktigt många. Varmt välkomna!

För de som inte hittar ses vi kl 10.30 vid Karlaplans t-bana, på perrongen (den sida med tunnelbanetåg från T-centralen)

Ambassaden ligger på Gärdesgatan 10.

Vägbeskrivning:

Buss: Tag buss 69 vid hållplatsen mittemot Åhléns City och åk österut. Stig av vid hållplatsen Ambassaderna. Därifrån tar det mellan 3-5 minuter att gå.

Tunnelbana: Tag röda linjen mot Ropsten. Stig av vid stationen Karlaplan, och följ Valhallavägen österut mot Ladugårdsgärdet (Gärdet).

Bil: Åk Valhallavägen österut mot Ladugårdsgärdet (Gärdet). Valhallavägen övergår i Gärdesgatan, och Japanska Ambassaden är andra byggnaden på vänster sida efter högersvängen. Parkeringsmöjligheter finns på Valhallavägens förlängning innan denna högersväng. Det är inte tillåtet att parkera på Gärdesgatan eller på Ambassadens område.

r888720_8897483

dolphin2

1099771

Skjermbilde 2011-12-15 kl. 22.30.50

 

Efter att filmen The Cove uppmärksammat detta har inte mycket förändrats, förutom att det nu sker mer undangömt… mer om det kan ni se i den här kortfilmen:

 

 

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. rebeccaswahn

  Gud detta är så himla hemskt! Förstår inte hur det kan
  finnas så hemska människor som kan göra något sådant! Jättebra av
  dig att uppmärksamma och skriva om detta!  
   

 2. Nina

  MYYYCKET bra inlägg !!!!!! Bland det bästa inlägget jag
  läst i mitt liv, braaa att du upplyser om den saken och mer om djur
  så folk vaknar upp o slutar behandla djuren på ett monstersätt
  minst sagt!!!!!!!!  

Annons
stats