Men ät chips vafan! | elita

elita

Annons

Men ät chips vafan!

Ja. Jag är för en hälsosam livsstil. JUST DÄRFÖR.

Att hålla på med sjuka dieter och kalla de för olika saker? Vem orkar leva så under resten av sitt liv? Väga sin mat? Vad händer?

Självklart går man ner i vikt om man fastar. I korta stunder. Men vad händer sen?

Inte äta frukost? Jättebra för hjärnan! Fungerar jättebra om du enbart ska hålla till på ett gym och lyfta vikter som en iqbefriad bodybuilder. Har du ett arbete att gå till där det krävs hjärnverksamhet. Not so much.

Folk frågar mig hur jag äter.

Jag äter chips när jag känner för det. Jag äter en rejäl stek när jag känner för det. Jag dricker vin när jag känner för det. Jag äter godis och jag skulle aldrig få för mig att fasta eller väga min mat.

Men jag tränar stenhårt och jag prioriterar det före allt annat. Jag ger min kropp näring och hemlagad mat varje dag.

Jag är inte ute efter en anorektisk kropp, jag vill inte se ut som någon annan. Jag vill se ut som det bästa jag kan och leva ett långt och hälsosamt liv.

Det innebär att man inte begränsar sig själv utan lär sig att njuta av allt livet har att ge. Lagom mycket.

image

image

image

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. lilsis

  hej Ägget! Måste också svara som elitas lillasyster. Som inte alls har samma förbränning eller vältränade kropp. Som alltid skyller på att jag inte har tid till att gå till gymmet när det egentligen bara handlar om prioriteringar och tiden faktiskt finns. 
  Jag vill bara säga att jag tycker det är grymt att elita skriver det hon gör eftersom jag vet hur många flickor och kvinnor som sitter och läser bloggar var och varannan dag, jämför sig och önskar att de var någon annan. Tur för mig lider jag inte av de problemen och påverkas inte ens av att ha en storasyster som är den hon är eller gör det hon gör. Jag går min väg och gör mina val. MEN det är bra att hon visar att hon är en människa och inte bara en träningsrobot, att det är ok att käka chips. 
  Jag har som yngre skippat kolhydrater och annat trams men Thank god växte jag upp och insåg att nyckeln till frihet är sunt förnuft. Självklart kan man inte äta en hel påse pasta själv med massor av fett och socker på varje dag. Men har man bara sunt förnuft så går man inte upp i vikt trots att det slinker ner en bulle, några makaroner eller nåt annat ”farligt”.
  Vill man skippa cancer så kan man ju börja med att skära ner på både kött och mjölk överhuvudtaget eftersom cancerceller frodas av kaseinprotein. 
  Så jag hoppas att både du och Anna kan njuta av en annan dokumentär,
  forks over knives, appropå anti cancer och god hälsa. 
  http://movies.netflix.com/WiMovie/Forks_Over_Knives/70185045?locale=en-us
   
  Enjoy

 2. Josefine

  Men alltså jag blir så trött allvarligt talat………

  Hur KAN man ens misstolka detta och ens regera negativt på dethär !
  Ja visst alla som är i behov av att fasta,skippa frukost som enligt ägget tydligen är en briljant idé (wow) att man ens vågar stå för en sån sak alltså… Men hålla på dieter osv ja det är väl ett eget val och mår man bra så är det väl bara att köra på den banan då , MEN!
  Finns det inte alldeles för många instagramkonton och bloggar som uppmanar till helt sjuka träningsrutiner och sätt att äta på som kroppen faktiskt JA tar skada av. Största publiken är väldigt väldigt unga tjejer och många av dom ser upp till vackra tjejer som tex elita.

  Jag tycker det är helt fantastiskt och värt en eloge att någon äntligen kan stå för något annat och ge ett annan bild till unga flickor som inte ger dom ångest och en blint stirr i spegeln av en bild som är helt felaktig.
  Jag tränar också hårt och låg när jag var yngre top 3 i Sverige i tennis även då kunde jag äta chips och annat skit ganska ofta bara för att jag ville och de sänkte aldrig mina resultat !

  Älskar dethär inlägget och kommer reposta det på min blogg !! Helt amazing

 3. Ägget

   
  Först och främst grattis till din metabolism och ämnesomsättning! Att du kan vara så smal och fit, ändå äta din stek och dina chips tror jag många avundas. 
  Men jag blir besviken på det du skriver. Du genomsyrar tyvärr okunskap men främst brist på förståelse för andra när du fördömer dieter, livsstilar och matprogram.
  Du skriver att du bor på gymet och att det är därför du ser ut som du gör. Nja.. Knappast, mer troligt pga att du är naturligt smal och förbränner likt en hormonstinn tonåring. Men alla är inte som du Elita. Många har matmissbruk i bagaget, världens sämsta ämnesomsättning, brist på tid att ägna åt gym, crossfit och bodycombat, allmän okunskap om mat och portioner och andra åkommor.
   
  Det finns olika vägar till allas drömkropp, din väg är att spendera enorma mängder minuter på gymet, andras vägar är via dieter, fastedagar, vägning av mat, hälsocoacher, viktväktare och miljoner olika matapppar. De spenderar inte mer tid på maten och vägning än vad du gör på all träning!
   
  Beträffande fasta önskar jag att du forskar mer kring ämnet innan du fördömer det också. Skippa frukost och arbeta på tom mage? INGA PROBLEM!!! Hjärnan är nämligen extra alert under fasta jämfört med ens såsiga kollega som just pressat i sig sin torra ost och skinkfralla och sköljt ner med en kaffe.
   
  Finns INGEN som helst forskning på att det är ohälsosamt att hoppa frullen. Snarare tvärtom, vi är bygda att jaga vår mat för att sedan bunkra upp. Att vi frenetiskt äter var tredje timme för att fylla på depåer och höja förbränningen är något vi själva hittat på på senare tid! Under fasta sänker du dina IGF1 nivåer markant och minskar risken avsevärt för cancer och andra sjukdomar.  Du tillåter kroppen att förnya sina celler som den aldrig annars kan göra såvida du inte försätter den i fasta och du ökar din livslängd. Men det visste du väl inte?
   
  Jag bjuder dig på Michael Moselys dokumentär om fastan där läkare och forskare är överens om att om alla skulle fasta så skulle vi leva till över 100 år, lätt!
   
  Du skriver ju att du vill leva ett långt och hälsosamt liv? Ja men hejja fastan! Och nej, det är ingen diet, det är ett något annorlunda sätt att leva!
   
  http://www.svtplay.se/video/1120851/del-11

 4. Caroline Nilsson

  Grymt Elita! Riktigt bra skrivet. Du verkar vara en tjej som har båda fötterna på jorden. Det gillar jag =) Ta hand om dig! Kram

 5. Anna

  Jag har inte kommenterat en blogg på typ 5 år tror jag, men det här kan jag inte låta bli att kommentera. Jag håller absolut med dig om att man ska kunna unna sig att äta chips ibland och att man måste hitta ett sätt att äta på som håller i längden. Däremot kan jag inte hålla med dig om att dieter och fasta per automatik är något negativt. Du skriver att ”Att hålla på med sjuka dieter och kalla de för olika saker? Vem orkar leva så under resten av sitt liv? Väga sin mat? Vad händer?” och svaret på dina frågor är: Jag! Jag orkar. Jag orkar tänka på vad jag äter varje dag, hela tiden, varje timme. Vet du varför? För att jag orkar inte träna som du gör. Du skriver att ”jag tränar stenhårt och jag prioriterar det före allt annat”. Jag tränar ett par gånger i veckan men mer än så får jag inte tid till och därför MÅSTE jag tänka på hur jag äter. Jag slutade helt med kolhydraterna för ett par år sedan och har gått ner väldigt mycket i vikt sedan dess. Och det är en livsstil som funkar för mig. Som håller i längden. Som inte kräver timme efter timme på gymmet. Som får mig att må bra. Bättre än vad jag hade mått om jag åt en chipspåse i veckan och sedan tvingade iväg mig själv till gymmet. Låt folk äta som dom vill och kalla sina dieter för vad dom vill. Så länge dem mår bra av det så tycker jag faktiskt inte att du har någon rätt att kritisera. Keep up the good work!
   
   

  1. elitamini

   Hej! Känner mig hedrad 🙂 jag har hittat ett sätt att få de resultat jag vill ha utan att bo på gymmet. Alla ska såklart göra det som fungerar för de.. Men jag reagerar på masshysterin som blivit och vill mest förmedla att jag faktiskt också käkar onyttigt ibland, som en balans till allt annat. Det är viktigt att se för en ung tjej som kanske tror att alla som tränar bantar. Jag vill visa en mer realistisk bild.

 6. P

  Bra skrivet Elita! För vem säger att en ”fit” livsstil ska vara utan njutning? Varför kan inte träningen vara skön och ge resultat samtidigt som man låter sig njutas av en flaska sträv amarone, en hemgjord hamburgare och en liten påse godis? Lev livet!

Annons
stats